Acupunctuur Stramproy ZIGRON -  SPIERPIJN EN ONTSTEKINGSKLACHTEN

Meer dan de helft van de cliënten bezoekt mijn Acupunctuur-praktijk vanwege pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Soms acute pijnklachten maar vaker met langdurige (chronische) pijn waarmee ze al naar vele andere specialisten en therapieën geweest zijn, zonder voldoende resultaat. Behalve vermindering van pijn en verbetering van functies, zien we vaak ook een emotionele ontlading bij mensen met chronische pijn als ze behandeld worden. Het gevoel dat er 'eindelijk' iets gebeurt.

Het gebruik van pijnstillers

In de praktijk zie ik dat mensen met chronische pijn veelal pijnmedicatie krijgen voorgeschreven. Niet altijd succesvol en soms met ongewenste bijwerkingen. Een van de redenen waarvoor ze voor Acupunctuur kiezen is dan ook dat ze hopen na de behandeling minder medicatie nodig te hebben. Het gebruik van pijnstillers (NSAID's) wordt geassocieerd met een verhoogd risico op een hartaanval. Een sterkere vorm van pijnstillers, de zogenaamde opiaten, waaronder ook tramadol en morfine hebben zelfs een verband met depressieve klachten. In de praktijk zien we dan ook vaak dat mensen met chronische pijnklachten regelmatig kampen met vermoeidheid, stress of zelfs depressieve gevoelens. Acupunctuur Stramproy ZIGRON geeft verbetering van deze klachten, in aanvulling op pijnreductie.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door middel van Acupunctuur een aantal lichaamseigen pijnstillers, zoals endorfine en andere biochemische stoffen die betrokken zijn bij pijnvermindering, gestimuleerd worden. Ook de gevoeligheid van de hersenen voor deze lichaamseigen pijnstillers wordt door Acupunctuur versterkt. Een effect dat ook na behandeling aanhoud. De pijn wordt minder en mensen met pijn voelen zich beter.

Diverse onderzoeken wijzen aan bij welke klachten Acupunctuur werkt en wat het doet:

  • Het vermindert pijn aan het bewegingsapparaat, zoals nek-, schouder-, lage rug-, knie, enz.
  • Het zorgt ervoor dat minder pijn-medicatie nodig is.
  • Het vermindert ook op lange termijn de functionele beperking als gevolg van de pijn.
  • De 'totaalaanpak' van Acupunctuur zorgt ervoor dat ook factoren als vermoeidheid, stress en depressie, die vaak voorkomen bij chronische pijn, verminderen.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON, Datum: 17-02-2017