Acupunctuur Stramproy ZIGRON -  COMPLEMENTAIRE ZORG

Zo’n tien jaar geleden werd complementaire zorg nog aan­geduid als ‘alternatieve genees- of behandelwijzen’ omdat ervan uit­gegaan werd dat het vaak in plaats van de reguliere behandeling van een arts werd toegepast. Onderzoek toont echter aan dat een sub­stan­ti­eel deel van de patiënten verschillende zorg­vormen en behandel­wijzen combineert.

Tegenwoordig gaat men er steeds meer van uit om de verschillende vormen van complementaire zorg (massage, acupunctuur, enz.) als ondersteunend te zien aan de reguliere behandeling. Ze vullen elkaar daarbij goed aan en samen kunnen ze het beste resultaat bereiken voor de mens met gezondheidsklachten.

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Het werd 5000 jaar geleden in China ontwikkeld en heeft een hele lange evolutie achter de rug. Het is gebaseerd op waarneming en proefondervindelijk testen, net zoals bij de westerse wetenschap. Intussen is wetenschappelijk aangetoond dat Acupunctuur een helende werking heeft. De TCG-visie op ziekte en gezondheid is geheel anders dan wij hier in het westen gewoon zijn. Bij Acupunctuur wordt het zelfhelingsproces van het lichaam geactiveerd en is dus een natuurlijke geneeswijze. Niet een pilletje of een drankje zorgen ervoor dat jij je beter gaat voelen. Dit maakt het tot een cliëntvriendelijke en veilige behandelmethode zonder bijwerkingen. Hierdoor worden vaak verrassende resultaten behaald bij pijn, stress, burn-out en andere klachten. Klik hier.

Gelukkig wordt acupunctuur tegenwoordig tot de complementaire zorg gerekend aanvullend bij de reguliere zorg. De meeste huisartsen staan tegenwoordig positief tegenover Acupunctuur, omdat het uitkomst biedt bij veel klachten waar huisartsen in de praktijk mee te maken hebben. Voor een Acupunctuur behandeling heeft u geen toestemming en ook geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken. Acupunctuur is een geheel zelfstandige behandelvorm en kan ook een aanvullende behandeling zijn naast uw reguliere behandeling. Beide behandelvormen sluiten goed op elkaar aan.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON, datum: 31-01-2016