Acupunctuur Stramproy ZIGRON              Blaasontsteking - Incontinentie - Overactieve blaas

Blaasklachten komen vaak voor en kunnen heel hinderlijk zijn. De meest voorkomende klachten zijn blaasontsteking, incontinentie (ongewild urineverlies) en een overactieve blaas. Veel mensen leren met deze ongemakken om te gaan terwijl er vaak goede behandelmogelijkheden zijn.

Blaasontsteking
Bacteriën kunnen van buitenaf in de urinebuis en blaas terechtkomen en een ontsteking veroorzaken. Dit is noemt men een blaasontsteking. Een blaasontsteking kan heel pijnlijk zijn met vaak een branderig gevoel tijdens het plassen. Andere symptomen zijn een drukkend gevoel net boven het schaambeen of in de onderrug, een continue aandrang om te plassen en steeds kleine beetjes plassen.

Incontinentie en overactieve blaas
Het niet kunnen ophouden van urine wordt incontinentie genoemd. Er kan urineverlies zonder aandrang zijn. Dit kan optreden bijvoorbeeld bij lachen, hoesten of rennen. De oorzaak hiervan zijn verzwakte bekkenbodemspieren en komt vaak voor na een zwangerschap of het bereiken van een hogere leeftijd.
Bij een overactieve blaas is er sprake van meer dan 8x per dag een sterke aandrang om te plassen maar de urine kan wel worden opgehouden.

Behandeling met Acupunctuur
De acupuncturist zal allereerst achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. Als bijvoorbeeld blijkt dat een patiënt vaker last heeft van een blaasontsteking kan er sprake zijn van een verminderde weerstand en zal de behandeling zich vooral daar op richten. Als de weerstand sterker is hebben bacteriën veel minder kans zich te vermeerderen om een ontsteking te kunnen veroorzaken. Daarnaast worden natuurlijk ook symptomen die aanwezig zijn zoals pijn en drukkend gevoel behandeld. In het algemeen is een blaasontsteking goed met Acupunctuur te behandelen en is de kans op het steeds weer opnieuw terugkomen van een blaasontsteking veel minder of het blijft weg.
Bij incontinentie wordt vooral de spierspanning rondom de blaas en van de bekkenbodem in evenwicht gebracht wat tot een duidelijke vermindering of zelfs verdwijnen van de klachten leidt.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON d.d. 10-01-2020