Acupunctuur Stramproy ZIGRON           ASTMA     BRONCHITIS   HOOIKOORTS   APNEU

-    ADEMEN  -

Ademen is het eerste en laatste wat je doet in het leven.
Vergeet dus nooit dat goede ademhaling gezonder is dan welke oefening ook.

Een mens haalt gemiddeld tussen de 20.000 en 30.000 keer per dag adem. Uw adem is als de bron van levensenergie (Qi). Meestal gebeurt dit onbewust. Vaak is de ademhaling oppervlakkig, onregelmatig en met onbewuste adempauzes. Bij een onvoldoende ademhaling wordt te weinig nieuwe zuurstof ingeademd. Het gevolg is dan dat de vijf liter bloed in uw lichaam onvoldoende zuurstof (saturatiewaarde lager dan 95 %) bevat. Dit heeft als gevolg dat de giftige stoffen zich ophopen in de lichaamscellen. Ook lijkt ademhaling een rol te spelen bij: nek- en rugklachten, darmklachten, reuma, ziekten waarbij ontstekingen een rol spelen, artrose, vermoeidheidsklachten, depressie, burn-out.

Wat is Astma en Hooikoorts ?
Astma is een ontsteking van de longen, waarbij de longen geprikkeld worden door stoffen waar ze gevoelig voor zijn zoals bijvoorbeeld rook, huisstofmijt of kattenharen. Deze gevoeligheid is een allergische reactie. De slijmvliezen in de longen produceren meer vocht en slijm dan anders. Bij astma kan men veel minder lucht in en uitademen dan gebruikelijk wat een angstig gevoel kan geven.

Wat is Bronchitis ?
Bronchitis is een ontsteking van de kleine vertakkingen van de luchtwegen, de bronchiën. Er wordt meer slijm aangemaakt in de bronchiën wat hoesten veroorzaakt. Door dit hoesten wordt het slijm verwijderd. Vaak is er ook sprake van benauwdheid omdat door het slijm een normale in- en uitademing wordt belemmerd.

Behandeling met Acupunctuur
Een Acupunctuur behandeling is erop gericht deze energiestroom (ademhaling) in balans te brengen zodat de energie weer vrij kan stromen. Acupunctuur richt zich op het verhogen van de algemene lichamelijke weerstand. Daarnaast het ontspannen van de luchtwegen en het verminderen van de slijmproductie zodat de benauwdheid afneemt.
Bij astma is er ook sprake van een allergische reactie. Met Acupunctuur wordt in de behandeling ook deze allergische reactie aangepakt om het afweersysteem te normaliseren zodat in het vervolg deze allergische reactie minder of helemaal niet meer optreedt. Over het algemeen is Acupunctuur bij de behandeling van Astma en Bronchitis effectief en treedt er vrijwel altijd een verlichting van de klacht op.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON d.d. 10-01-2020