Acupunctuur Stramproy ZIGRON -  MOXA - CUPPING - GUASHA

Acupunctuur Stramproy ZIGRON gebruikt alle onderstaande middelen ter ondersteuning van een Acupunctuur behandeling. Dit kan bij pijnbestrijding zoals rugpijn, pijn aan armen en benen, gewrichtspijn, ontstekingen, hoofdpijn, zenuwpijnen en revalidatie. Maar ook bij chronische klachten zoals bij maag en darmen klachten, slapeloosheid, menstruatie-en overgangsklachten, hooikoorts, sportblessures, burn out, stress, hoofdpijn enz.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

MOXA
Moxa is een geneeskrachtig kruid. Er zijn verschillende soorten moxa, elk met zijn eigen eigenschappen. De moxa wordt aan smeulen gebracht en daarmee worden bepaalde punten gestimuleerd. Het wordt over het algemeen als een prettige gewaarwording van warmte ervaren.
                                                         


CUPPING
Cupping kan ook ingezet worden ter ondersteuning van een acupunctuur behandeling. Hierbij wordt een kopje van glas of plastic op de huid geplaatst en welk vacuüm gezogen worden. De kopjes zuigen zich aan het lichaam vast. Het is een prikkel die de doorbloeding van het gebied versterkt, waardoor lokale stagnaties van Qi of vloeistoffen opgeheven kunnen worden.

Cupping Acupunctuur Stramproy ZIGRON


GUASHA
Bij Guasha wordt met een platte hoornen schijf in een bepaalde richting over de huid gewreven. Door de versterkte doorbloeding van het gebied worden plaatselijke stagnaties (pijn) opgeheven.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON