Acupunctuur Stramproy ZIGRON - MEER WETEN

Wilt u wat uitgebreider geinformeerd worden over een bepaalde Acupunctuur techniek, zie hieronder.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON - ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is gebaseerd op evenwicht en stimulering van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het lichaam lopen energie kanalen, de meridianen genoemd, die energie naar alle uiteinden van het lichaam brengen. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Energie concentreert zich in knooppunten. Deze zijn met een apparaat te meten en zijn aantoonbaar. De knooppunten kunnen gestimuleerd en gereguleerd worden door middel van Acupunctuur naaldje. Zo wordt direct de werking van organen en het zelfhelend vermogen van uw lichaam gestimuleerd zonder bijwerkingen.
Acupunctuur is geschikt bij pijnbestrijding zoals rugpijn, pijn aan armen en benen, gewrichtspijn, ontstekingen, hoofdpijn, zenuwpijnen en revalidatie, maag en darmen klachten, slapeloosheid, menstruatie-en overgangsklachten, hooikoorts, astma, sportblessures, burn out, stress, hoofdpijn enz.

Behandelingen door Acupunctuur Stramproy ZIGRON worden vergoed door zorgverzekeraars.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON

Acupunctuur Stramproy ZIGRON - ELEKTRO-ACUPUNCTUUR

Elektro-Acupunctuur (EA) is een specialisatie binnen de acupunctuur. Het menselijk lichaam bestaat uit een waterige zoutoplossing. Tussen de intracellulaire- en extracellulaire regionen van het menselijk lichaam bestaat al van nature een potentiaal van 70mV (milli-Volt). Bij EA wordt zwakke stroom op de acupunctuurnaaldjes gezet. Dit wordt ervaren als een soort trilling, is stimulatie van spieren en huid. Door de stimulatie komen bepaalde neurotransmitters in het menselijk lichaam vrij. Het heeft een gelijkwaardig effect als een medicinale pijnstiller, echter zonder bijwerkingen.

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van verschillende stroomvormen (bifasisch, monofasisch, rechthoekig, insluipend, wisselstroom, gelijkstroom). De naaldjes worden door middel van geleidingskabels met een stimulatie toestel verbonden, waarbij de stroomimpulsen de werking versterken gedurende de gehele behandeling.

Om tot behandeling over te kunnen gaan van uw specifieke aandoening is een uitgebreide meridiaan kennis nodig van het menselijke lichaam, een correcte diagnose om de naaldjes op de gewenste acupunctuur punten te kunnen plaatsen en welke stroomvorm gekozen gaat worden.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON

Acupunctuur Stramproy ZIGRON - OOR-ACUPUNCTUUR

Het oor is een zogenaamd microsysteem dat in contact staat met de organen en systemen door uw hele lichaam. Het is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop zowel lichamelijke- en psychische klachten zich afspiegelen. Bijvoorbeeld bij pijn in uw knie, zal het punt in uw oor wat daarmee verbonden is eveneens gevoelig zijn. Afhankelijk van uw klacht zal een combinatie van punten (3 tot 5) in uw oor gekozen worden, waarop hele kleine 'verblijfs'naaldjes gezet worden. Deze zijn zo klein dat ze bijna onzichtbaar zijn en dagen kunnen blijven zitten. Uw dagelijkse activiteiten kunt u blijven doen, zonder dat u merkt dat u acupunctuur naaldjes draagt. De punten worden continue gestimuleerd en via het centrale zenuwstelsel zal het genezingsproces geactiveerd blijven. Oor-Acupunctuur kan ingezet worden op een breed scala aan klachten. Het is bijzonder effectief bij het verminderen van veel type pijnklachten, evenals emotionele klachten zoals innerlijke onrust, paniekaanvallen of slaapproblemen. Ook geschikt als ondersteuning bij het stoppen met roken of afvallen.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON

Acupunctuur Stramproy ZIGRON - MOXA - CUPPING - GUASHA

Moxa

Moxa therapie is eenvan de ondersteunende behandelvormen bij Acupunctuur Stramproy ZIGRON. Moxa is een geneeskrachtig kruid welk van de plant Artemisia Moxa gemaakt wordt. Er zijn verschillende soorten moxa, elk met zijn eigen eigenschappen. De moxa wordt tot een soort langwerpige sigaar verwerkt. Bij een moxa behandeling wordt de moxa gebrand (smeulen). Er komen geneeskrachtige energieën vrij welke opgenomen worden door het lichaam. Met als doel een tekort aan Qi (levensenergie) op te heffen en de Qi stroom te bevorderen. Een tekort aan Qi wordt vaak ervaren doordat u zich moe voelt, wat in het westen vaak het geval is. De Moxa energie wordt naar een van tevoren bepaald acupunctuur punt op het lichaam geleid, of naar een naaldje dat op deze wijze een extra impuls krijgt om zijn geneeskrachtige werking uit te voeren. In het algemeen wordt het als een prettige gewaarwording van warmte ervaren.

Cupping
Cupping is een behandelvorm waarbij een vacuüm boven de huid wordt gecreëerd. Dit wordt gedaan met behulp van cups van glas of plastic, die op de huid geplaatst en vacuüm gezogen worden. De cups zuigen zich aan het lichaam vast. Cupping kan op twee manieren geschieden. Ten eerste kunnen de cups direct op de huid geplaatst worden. Een andere mogelijkheid is door een acupunctuur naaldje te plaatsen en daarover een cup te plaatsen. Door het vacuüm vindt er een zuigende werking plaats in de diepere lagen van het lichaam. Het is een prikkel die de doorbloeding van het gebied versterkt, waardoor lokale stagnaties van Qi of vloeistoffen opgeheven kunnen worden. Het menselijke lichaam bestaat voor 80% uit vloeistoffen, die continu door het lichaam stromen.

Guasha
Guasha is een wrijftechniek. Met een platte hoornen schijf wordt in een bepaalde richting over de huid gewreven. Door de versterkte doorbloeding van het gebied worden plaatselijke stagnaties in de Qi en/of vloeistofstroom opgeheven. De vloeistoffen kunnen in hun doorstroming belemmerd worden door o.a. kou en stress.

Acupunctuur Stramproy ZIGRON